Πώς η βαφή των μαλλιών σας θα διαρκεί περισσότερο!

0

Θέλετε τα μαλλιά σας να παραμένουν λαμπερά και ζωντανά και η ρίζα των μαλλιών σας να αργήσει να «βγει»; Οι ειδικοί του Hair & the city στον Πύργο θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη βαφή των μαλλιών σας όσο γίνεται πιο πολύ, κρατώντας τη φροντίδα τους… στα χέρια σας!

Αγοράστε μια επαγγελματική βαφή, όχι την πιο φθηνή!

Μια επαγγελματική βαφή θα διαρκέσει περισσότερο πάνω στα μαλλιά σας, από ο,τι η φθηνότερη βαφή! Μπορεί να δώσετε περισσότερα ευρώ, αλλά σίγουρα θα κερδίσετε την υγεία και τη ζωντάνια των μαλλιών σας.Παράλληλα, επιλέξτε αποχρώσεις που δεν ξεθωριάζουν εύκολα, όπως π.χ. το σοκολατί χρώμα.

Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό… μετά από 48 ώρες!

Στο πρώτο λούσιμο μετά τη βαφή, καλό είναι να γυρίσετε το νερό προς το κρύο, αφού το ζεστό θα εξασθενίσει το χρώμα τους. Ξεπλύνετε τη βαφή καλά, αλλά μην κάνετε πάνω από δυο λουσίματα. Μετά από την ημέρα της βαφής, πρέπει να περιμένετε 48 ώρες για να λουστείτε ξανά, ώστε να σταθεροποιηθούν τα χρωστικά της βαφής πάνω στα μαλλιά σας.

Περιορίστε τη χρήση της λακ

Η λακ κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται αρκετά θαμπά και καθόλου λαμπερά. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα κούρεμα που θα περιορίζει τη χρήση της. Βέβαια, πριν το πιστολάκι είναι απαραίτητο να βάζετε ειδικά προϊόντα που δρουν κατά της θερμότητας, για να μην «σπάνε» οι τρίχες σας.

Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και την πισίνα

Το χλώριο της πισίνας και οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου μπορούν να κάνουν το χρώμα των μαλλιών σας… πιο άψυχο! περίπτωση που θα βρεθείτε κάτω από τον ήλιο, φορέστε ένα μαντήλι. Παράλληλα, αναμίξτε 1/2 φλιτζάνι νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού SPF 25 αντηλιακό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το πάνω στα μαλλιά σας… για να αντιμετωπίσετε τον ήλιο!

Τοποθετήστε φίλτρο στη βρύση του μπάνιου σας

Το νερό της βρύσης περιέχει χλώριο, το οποίο ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών  σας. Επίσης,  ακόμη και το φυσικό νερό των πηγών περιέχει μεταλλικά στοιχεία, όπως χαλκό, που καλύπτουν την επιφάνεια της τρίχας και επιβαρύνουν το χρώμα της.

Λουστείτε 24 ώρες πριν τη βαφή

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα, πριν τη βαφή, είναι να μην έχετε λουστεί για τουλάχιστον 24 ώρες! Πρέπει να αφήσετε τα φυσικά έλαια των μαλλιών να κάνουν το θαύμα τους, ώστε να προστατέψουν τη τρίχα και να αποφευχθεί το ξεθώριασμα του χρώματος. Εάν τα μαλλιά σας είναι ελαφρώς λιπαρά από τη φύση τους, τόσο το καλύτερο, αφού έτσι θα διατηρηθεί καλύτερα το χρώμα πάνω τους.

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλακτικό… για βαμμένα μαλλιά!

Ενισχύστε το χρώμα των μαλλιών σας με τα σαμπουάν και μαλακτικά, ειδικά για τα βαμμένα μαλλιά! Είτε έχετε ξανθά, είτε καστανά μαλλιά, χρησιμοποιήστε το ανάλογο σαμπουάν και conditioner. Καλύτερα, τις πρώτες ημέρες της βαφής να χρησιμοποιείτε το ειδικό conditioner που βρίσκεται μέσα στο κουτί της βαφής, αφού το συγκεκριμένο θα ζωντανέψει τα μαλλιά σας.

Δοκιμάστε μια «θεραπεία» μαλλιών πριν τη βαφή

Απαραίτητη είναι η μάσκα φροντίδας των μαλλιών μερικές ημέρες… πριν την ημέρα της βαφής! Η πρόσθετη ενυδάτωση θα προστατεύει τα μαλλιά και θα ενυδατώσει την τρίχα, κάνοντας το χρώμα της να κρατά περισσότερο. Με τις μάσκες «θεραπείας» το χρώμα δεν θα φεύγει γρήγορα και η τρίχα δεν θα «σπάει» εύκολα.

IMG_2625

via

Share.

About Author