Πώς κατασκευάζονται οι περούκες και τα extensions

0

Οδοιπορικό σε μια βιομηχανία της Κίνας

Στην Κίνα, οι επιχειρήσεις με extensions και περούκες είναι πραγματικά χρυσορυχεία. Οι αγοραστές στα κομμωτήρια και τα εμπορικά κέντρα συχνά θεωρούν ότι αγοράζουν πραγματικά ανθρώπινες τρίχες, ωστόσο η πραγματικότητα είναι μερικές φορές διαφορετική από ότι φαίνεται.

Ο δημοσιογράφος του BBC Sam Piranty, πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στην Κίνα και ειδικότερα σε ένα μικρό χωριό στην επαρχία Χουνάν, στην κεντρική Κίνα όπου εδρεύει μια τέτοια επιχείρηση. Οι δρόμοι του χωριού είναι καλυμμένοι από μαλλιά, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, που στεγνώνουν κάτω από τον καυτό ήλιο…

Μερικά από τα μαλλιά είναι σίγουρα ανθρώπινα, αλλά ο μεγάλος αριθμός των ξυρισμένων κατσικών που περιφέρεται στους δρόμους δείχνει το αντίθετο…

Ένας εργάτης, αφού μαζέψει τα μαλλιά, τα πηγαίνει σε ένα μικρό εργοστάσιο όπου περίπου 10 εργάτριες τα «υφαίνουν» μετατρέποντάς τα σε extensions.

«Κοιτώντας προσεκτικά, μπορώ να δω ότι κάποια από τα μαλλιά που υφαίνεται μαζί είναι ανθρώπινα και ορισμένα από αυτά σίγουρα δεν είναι», αναφέρει ο δημοσιογράφος. Ακολούθως, τα προϊόντα πωλούνται σε μεγαλύτερα εργοστάσια όπου υποβάλλονται σε επεξεργασία με χημικές ουσίες, πριν βγουν προς πώληση σε καταστήματα σε όλη τη χώρα.

 

Share.

About Author