Συνταγή για χοιρινό Λαγωτό, απ την υπέροχη Αρκαδία

0

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό χοιρινό κρέας Κούρτης, 100 γρ ώριμες ντομάτες, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 120 γρ ξερά κρεμμύδια, 3-4 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί ή τριμμένη φρυγανιά. Λίγο ξύδι και ελαιόλαδο, κανέλα, παχάρι, κόκκους πιπεριού, γαρύφαλλο και αλάτι.

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια, το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να τσιγαριστεί ελαφρά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες μαζί με τα καρυκεύματα και αφήνουμε το χοιρινό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, προσθέτωντας λίγο νερό. Βγάζουμε το κρέας απ την κατσαρόλα και το βάζουμε σ ένα μικρό πήλινο σκεύος φούρνου.

Σ ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο με τα καρύδια και το ψωμί τ οποίο έχουμε μουσκέψει σε κόκκινο κρασί, το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα αυτό στη σάλτσα του κρέατος και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.

Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και το ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά στο φούρνο στους 180 μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρουστα.

Share.

About Author