Σφουγγάτο με μελιτζάνες

0

Η ελληνική ομελέτα σε άπειρες εκδοχές στα νησιά μας, απαντάται και ως φρουτάλι ή σφουγγάτο. Το πιο ξακουστό σφουγγάτο είναι αυτό που περιέχει χοντροκομμένα κομμάτια κρέατος και σύμφωνα με ιστορίες, το είχαν πάει ως τάμα στην γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Πειρατές που περνούσαν έφαγαν το τάμα και αμέσως έπεσαν σε νάρκη, παρακαλώντας τον Άγιο να τους σώσει. Τότε πρόσφεραν στην εκκλησία όλα τα υπάρχοντα τους, έγιναν καλά και μόλις βγήκαν απο την εκκλησία αναφώνησαν: “Ακριβό είναι του Άι Γιώργη το σφουγγάτο” !!

Υλικά για 4 άτομα

12 αυγά, 2 μελιτζάνες φλάσκες, 150 χλ. ελαιόλαδο, 150 γρ. φέτα Καλομοίρη, αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε μέσα σε νερό αλατισμένο για 1 ώρα περίπου να ξεπικρίσουν και στην συνέχεια τις τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με ελαιόλαδο.

Μόλις ψηθούν προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι και το τυρί σε κομμάτια. Μόλις ψηθεί από τη μία μεριά το γυρίζουμε από την άλλη, αφήνοντας το λίγο να ροδίσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.!

Share.

About Author