Τα οφέλη του γλυκού και ο ρόλος του στην διατροφή

0

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην απίθανη γεύση ενός γλυκού και όπως θα σας αποδείξουμε, αυτό δεν είναι και τόσο κακό … Αν νομίζετε πως τα γλυκά είναι μόνο μια αμαρτία και σας προσθέτει θερμίδες… μάλλον, κάνετε λάθος !

Ρωτήσαμε για το θέμα τους ειδικούς του Patisserie Σμαρνάκη και μας παρέπεμψαν στα πορίσματα ερευνών και μας παρέθεσαν τα επιχειρήματα της επιστήμης.

smarnakis-zaxari-2

Αφήστε στην άκρη τις ενοχές γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι που το αγαπημένο σας επιδόρπιο μπορεί να είναι ωφέλιμο για την υγεία σας!

Λίγα τσιμπήματα της σοκολάτας κάθε μέρα θα μπορούσε να μειώσει την αρτηριακή πίεση αλλά και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μελέτη που έγινε σε νευρολογική κλινική σε άνδρες ηλικίας 45 έως 79 έδειξε ότι εκείνοι που έτρωγαν πιο πολύ σοκολάτα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από εγκεφαλικό επεισόδιο.

smarnakis-zaxari-3

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Tel Aviv ισχυρίστηκαν ότι αν κάποιος τρώει μπισκότα και κέικ το πρωί, θα μπορούσε πραγματικά να χάσει βάρος.

Γι’αυτό κάθε ημερήσιο διαιτολόγιο μπορεί να περιλαμβάνει ένα μικρό ποσό ενέργειας που θα καλύπτεται από ένα γλύκισμα ή ένα σνακ που θα απολαύσει ο καθένας.

smarnakis-zaxari

Αγ.Γεωργίου και Παπαγεωργίου, Πύργος

Σμαρνάκης

Content by AD prestige

Share.

About Author