Τι μου προσφέρει ένα ποιοτικό μαξιλάρι ύπνου;

0

Οι εντατικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και οι υψηλές απαιτήσεις του εργασιακού χώρου, επιβαρύνουν τον άνθρωπο και τον ωθούν στην αναζήτηση ποιοτικών μέσων ξεκούρασης. Το στρώμα και το μαξιλάρι είναι τα πιο σημαντικά στον τομέα αυτό. Σήμερα θα ξεκινήσουμε με το μαξιλάρι και τους δύο τύπους που ξεχωρίζουν.

Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε οτι η σωστή υποστήριξη του αυχένα είναι το σημείο κλειδί. Για να βρούμε το κατάλληλο ύψος πρέπει να λάβουμε υπόψη μας οτι η σωστή στάση ύπνου είναι εκείνη όπου η σπονδυλική στήλη είναι εντελώς ευθεία.

Ένας καθοριστικός παράγοντας επιλογής είναι και η στάση του ύπνου. Αν σας βολεύει η πλαϊνή θέση, τότε να προτιμήσετε ένα ψηλό και σκληρό μαξιλάρι. Ο λόγος είναι η σταθερότητα της θέσης του, ώστε να μην χάνει ύψος σταδιακά το κεφάλι. Τον στόχο θα επιτύχει, το γέμισμα του μαξιλαριού. Στην περίπτωση που κοιμάστε ανάσκελα, το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι χαμηλό και να στηρίζει την κοιλότητα κάτω από τον αυχένα.

Όσον αφορά το υλικό του γεμίσματος, το φυσικό είναι αρκετά απαλό και προσαρμόζεται εύκολα, ενώ το γέμισμα από ίνες έχει ελαστικές ιδιότητες.

Μια κορυφαία επιλογή είναι το Feather and down της Candia, το εσωτερικό του μαξιλαριού είναι 100% γνήσιο πούπουλο και φτερό πάπιας σε αναλογία 60% πούπουλο και 40% φτερό για μια υπέροχα απαλή αίσθηση. Ένα ακόμη εξαιρετικό μαξιλάρι είναι το Latex anatomic, που έχει την ιδιότητα να βυθίζεται όσο ακριβώς πρέπει, για να εξισορροπήσει το ύψος του κεφαλιού με αυτό της υπόλοιπης σπονδυλικής στήλης.

Δείτε εδώ αναλυτικά, στην ενότητα Μαξιλάρια ύπνου του www.home.descelto.gr

Share.

About Author