Τι να κάνεις για να κρατήσεις ίσια τα μαλλιά σου.

0

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Δες τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις το ίσιωμα σου τέλειο ακόμη κι αν βρέξει.

Ακόμη κι αν έχεις πολύ σγουρά μαλλιά υπάρχει ελπίδα για το ίσιωμα σου μα η ετοιμασία σου πρέπει να ξεκινήσει απο το λούσιμο. Ξεκίνα λούζοντας τα μαλλιά σου με ένα σαμπουάν που βοηθά ενάντια στο φριζάρισμα ή ένα για ίσια μαλλιά.

Συνέχισε με μια μάσκα ειδική για το φριζάρισμα και ξέβγαλε τη με κρύο νερό, όσο πιο κρύο αντέχεις. Τα λέπια της τρίχας ανοίγουν με τη ζέστη κάτι που έχει ως συνέπεια το φριζάρισμα. Το κρύο τα κάνει να κλείνουν απότομα και βοηθά σημαντικά.

Βγαίνοντας απο το μπάνιο ταμπονάρισε τα μαλλιά σου με την πετσέτα, μην τα τρίψεις γιατί η τριβή θα δημιουργήσει φριζάρισμα και θα δώσει σήμα στις μπούκλες σου να σχηματιστούν. Πέρασε τους λίγη κρέμα ισιώματος ή λίγο αφρό και χτένισε τα πολύ καλά. Βάλε λίγη σιλικόνη ή μετάξι στις άκρες σου για να τις προστατέψεις και ξεκίνα το στέγνωμα με το σεσουάρ.

Καθώς στεγνώνεις, χτένιζε με τα δάχτυλά σου με φορά προς τα κάτω. Πριν στεγνώσουν εντελώς πάρε μια βούρτσα και συνέχισε το στέγνωμα χτενίζοντας με την ίδια φορά ώσπου να τα στεγνώσεις τελείως. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσεις πρέσα ισιώματος που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε νωπά μαλλιά καθώς μπορεί να τα «ψήσει».

Ζέστανε την πρέσα σου και πιάσε το πάνω μέρος των μαλλιών σου αφήνοντας τα μισά κάτω. Με μια χτένα χτένισε την κάθε τούφα ώστε να μην έχει κόμπους και πέρνα την πρέσα απο πάνω της σιγά σιγά και χωρίς να πιέζεις. Κάνε το ίδιο σε όλα σου τα μαλλιά χωρίζοντας τα σε μικρές τούφες. Σκοπός είναι να περάσεις πολλές φορές την πρέσα απο κάθε τούφα αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μερικά δευτερόλεπτα κάθε φορά αρκούν. Αφού τελειώσεις με όλα τα μαλλιά πέρασε μερικές σταγόνες ορού ενάντια στο φριζάρισμα απο τις άκρες,γύρισε το σεσουάρ σου στον κρύο αέρα και πέρασε το απο όλα τα μαλλιά για 3 λεπτά περίπου. Με αυτό τον τρόπο θα «κλειδώσεις» το ίσιωμα στη θέση του.

Τέλος, μη βάλεις λακ και κανένα άλλο προϊόν πριν βγεις. Το αποτέλεσμα σου είναι λαμπερό και φυσικό και οποιοδήποτε σπρέι φιξαρίσματος θα το θαμπώσει.

via

Share.

About Author