Το κρεπάρισμα των μαλλιών, γίνεται πιο εύκολο από ποτέ !

18

Όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, το κρεπάρισμα δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται, αλλά κρύβει κάποια μικρά κόλπα στην τεχνική του, που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, χωρίς σπασίματα και ψαλίδα. Δείτε λοιπόν έναν οδηγό με τον σωστό τρόπο κρεπαρίσματος του μαλλιού, καθώς και τα κρυμμένα μυστικά του.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γνωρίζετε πως να κινείτε την βούρτσα. Προκειμένου να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να κινείτε την βούρτσα και στις δύο κατευθύνσεις (πάνω και κάτω). Σε περίπτωση που έχετε λεπτή τρίχα, θα πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτική και ίσως μερικές φορές είναι προτιμότερο να κάνετε λιγότερες κινήσεις προς μία κατεύθυνση. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να επιλέξετε τα κατάλληλα εργαλεία. Γι’ αυτό μια τσατσάρα ή μια βούρτσα κρεπαρίσματος είναι οι ιδανικές, προκειμένου να αποκτήσετε τον επιθυμητό όγκο, κάνοντας το κρεπάρισμα με πολύ ήπιο τρόπο. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα, αν θέλετε μια εξαιρετικά λεία και απαλή όψη.

Συνίσταται ιδιαίτερα να κρεπάρετε τα μαλλιά σας, μια μέρα μετά το λούσιμο και όχι ακριβώς μετά το ντους σας. Ωστόσο, αν θελήσετε να το κάνετε αμέσως μετά το στέγνωμα, καλό θα ήταν να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν για όγκο και μια μαλακτική κρέμα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας προϊόντα, όπως ενισχυτές της ρίζας, μπορείτε να έχετε ένα πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Έτσι, προκειμένου να κρεπάρετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέψετε, θα πρέπει πρώτα να τα στεγνώσετε και να δημιουργήσετε την κατεύθυνση προς την οποία θα κάνετε το κρεπάρισμα. Στη συνέχεια, χωρίστε σε μικρές τούφες τα μαλλιά που θέλετε να δουλέψετε και ασχοληθείτε με κάθε μία ξεχωριστά. Οι κινήσεις του κρεπαρίσματος θα πρέπει να γίνονται από τις ρίζες προς τις άκρες και η ένταση της έλξης σας είναι ζωτικής σημασίας. Αφού τελειώσετε, ψεκάστε την τούφα με λίγη λακ για να ασφαλίσετε το αποτέλεσμα και προχωρήστε στην επόμενη. Στο τέλος, χτενίστε ελαφρώς την επιφάνεια της κρεπαρισμένης τούφας, έτσι ώστε να κάνετε το αποτέλεσμα πιο φυσικό και ολοκληρωμένο. Via

Share.

About Author