Το vintage ανδρικό ρολόι

0

H διαχρονικότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σ ένα ρολόι. Η πάροδος των ετών, αποδεικνύει την αξία και την σταθερότητα του, μέσα από την ζήτηση. Ενίοτε ορισμένα κομμάτια δείχνουν ακόμα καλύτερα μετά από 20 ή 30 χρόνια, γεγονός που τα κατατάσει στην κατηγορία vintage.

Μας γυρίζουν πίσω σε καιρούς πιο απλούς, αλλά συνάμα νοσταλγικούς, είναι δε μια κατηγορία ανδρών που δεν αποχωρίζεται εύκολα ένα μοντέλο. Το εκπληκτικό σ αυτή τη περίπτωση είναι οτι το ρολόι αυτό συνάδει και με το τωρινό ντύσιμο.

Rolex Watch

Ας μην ξεχνάμε επίσης, οτι ένα vintage ρολόι είναι επένδυση και μπορείς μετά απο 5 έως 10 χρόνια να το πουλήσουμε ακόμα και 200% πάνω. Υπάρχουν ρολόγια που η ποιότητα κατασκευής τους είναι τέτοια που ξεπερνούν σε εμφάνιση ένα καινούργιο μοντέλο.

Για παράδειγμα ένα Omega Speedmaster της δεκαετίας του 80, μπορεί να πουληθεί έως και £13,000.

Breitling Watch

Υπάρχουν ειδικά sites όπως το Hodinkee, που μπορεί κάποιος ν αγοράσει ένα αξιόπιστο vintage ρολόι. Εντύπωση μας έκανε οτι βρήκαμε ένα Aquadive Caribbean του 1970.! Ένα επίσης πολύ καλό είναι το watch club, με ειδικότητα στα Rolex και Patek Philippe.

Αν ψάχνετε πάντως για εγγυήσεις, να είστε σίγουροι οτι δεν θα βρείτε.!

1960s Breitling AVI Reference 765 WATCH - click to buy 1970s Heuer Skipper Reference 73464 WATCH - click to buy

Ψάχνετε για ένα 1948 Breitling Duograph “Rattrapante”, σε εκπληκτική κατάσταση; Τότε ρίξτε μια ματιά και μιλήστε με τον έμπορο για τις δυνατότητες του service.

ROLEX 5512 SUBMARINER 4 LINE WATCH - click to buy VACHERON CONSTANTIN 4322 WATCH - click to buy

Αγοράζοντας ένα vintage ρολόι, μπορεί να έχετε μια υποψία ότι είναι κλεμμένο. Σ αυτή την περίπτωση υπάρχουν sites όπως το Watches of Knightsbridge, που συνδέονται με την παγκόσμια βάση δεδομένων απολεσθέντων ειδών τέχνης.

HEUER BUND FLYBACK CHRONOGRAPH WATCH - click to buy IWC MARK 10 W.W.W. WATCH - click to buy

Patek Philippe WatchOmega Seamaster Watch

Share.

About Author