Τρεφόμαστε για να ενισχύσουμε την λειτουργία του εγκεφάλου ή μόνο για ψυχολογικούς λόγους;

0

Γράφει η Διατροφολόγος –Διαιτολόγος Χριστακοπουλου Μαρία

Ενέργεια, συναισθήματα, συμπεριφορά. Από πού πηγάζουν όλα; Απ τον εγκέφαλο φυσικά και αν δεν τον διαφυλάξει ο άνθρωπος, οι συνέπειες θα προκαλέσουν μεγάλη επιβάρυνση.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις τροφές ως μέσο για να βελτιώσουν την ψυχολογία τους. Για τον λόγο αυτό καταφεύγουν σε fast food και γλυκά ή μεγάλες ποσότητες κρεάτων. Όπως γνωρίζετε, οι ποσότητες αυτές συνδέονται με τοξικότητα και διάφορες μορφές καρκίνου, οπότε η επιλογές αυτές κρίνονται ολέθριες για τον άνθρωπο.

Η δική μας κατεύθυνση είναι οι ωφέλιμες τροφές και αυτές που βοηθούν την υγεία και την εξέλιξη του ανθρώπου.

Ποιές είναι όμως ο κορυφαίες αυτές τροφές;

Όλα τα ψάρια αλλά ιδιαίτερα ο σολωμός και η σαρδέλα. Περιλαμβάνουν τα πολύτιμα Ω3 και το σύμπλεγμα βιταμινών Β6 και Β12, σίδηρο και μαγνήσιο. Όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, τα ψάρια μειώνουν τις πιθανότητες για την νόσο Alzheimer’s.

Το σπανάκι, τα χόρτα και το μπρόκολο είναι συμμαχοι της σωστής λειτουργίας του εγκεφάλου και αυτό έχει αποδειχθεί από πολυετείς έρευνες. Κλινικοί επιστήμονες έχουν αποφανθεί οτι απλούστατα μια σαλάτα την ημέρα, μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλο σας ως και 11 χρόνια νεότερο, αν βρίσκεστε σε μεγάλη ηλικία.

Όλα τα μούρα και ειδικότερα τα goji berries, που είναι και παράλληλα πολύ ενεργειακά. Οι φράουλες ανήκουν επίσης στην κατηγορία, ενώ αν δεν βρίσκετε τίποτα από αυτά σε φρέσκια μορφή, τα αποξηραμένα δεν στερούνται των ιδιοτήτων τους.

Το αγνό ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά σημαντικό και ωφέλει επίσης και την καρδιά. Έχει ακόμη αντιγηραντικές ιδιότητες.

Share.

About Author