Τσιπούρες λεμονάτες, με πατάτες στο φούρνο

0

Η Κυριακή των Βαΐων πλησιάζει και η παράδοση μας ορίζει ψάρι. Όπως και και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σας παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια.!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 μεγάλο ψάρι λαυράκι, σφυρίδα ή 2 τσιπούρες
  • 450 gr. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 ντοματούλες
  • 2 λεμόνια, ένα για το χυμό, ένα κομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • κάπαρη
  • αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε χονδρές, τις ντομάτες σε φέτες, το μαϊντανό χοντροκομμένο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ταψάκι με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο νερό για να ψηθούν. Μετά από 35 λεπτά τοποθετούμε το ψάρι( ψάρια ) προσεκτικά πάνω από τις πατάτες και κερνάμε τα ψάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, φέτες λεμόνι πάνω στο ψάρι τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί,
  3. ψήνουμε για χοντρό ψάρι ακόμη 40 λεπτά, για τις τσιπούρες άλλα 20 λεπτά ανάλογα με το πάχος του ψαριού σας. Αξιώτης Παράσχος.

Share.

About Author