Τσιπούρες λεμονάτες με σέλινο

0

Την Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι κατά την χριστιανική παράδοση, γι αυτό και σας ετοιμάσαμε μια εκλεκτή συνταγή για τσιπούρες λεμονάτες με σέλινο. Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσουμε, μέσα από απλά βήματα.

Υλικά για 4 άτομα:

4 φρεσκο κατεψυγμένες τσιπούρες Τοπιντζής, καθαρισμένες και έτοιμες για μαγείρεμα.

800 γρ. σέλινο, 200 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 λεμόνι σε χυμό, ελαιόλαδο.

Λίγο αλάτι, πιπέρι και μάραθο κατά προτίμηση.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα ψάρια και τα στραγγίζουμε, Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε χοντρά τα σέλινα και τα ζεματάμε σε βραστό νερό. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σέλινα και τις τσιπούρες με την σειρά, ολόκληρες ή σε φιλέτα. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μάραθο ψιλοκομμένο., πολύ λίγο νερό ή ζωμό ψαριού και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.

Περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Share.

About Author