Υπέροχες προτάσεις για μπαλαγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών

0

Το μπαλαγιάζ, είναι μια πολύ δημοφιλής τεχνική τα τελευταία χρόνια. Έχει αγαπηθεί από γυναίκες κάθε ηλικίας, αφού το αποτέλεσμα των μαλλιών που δημιουργεί είναι δείχνει φυσικό. Το μπαλαγιάζ μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά κάθε απόχρωσης. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι όσο μεγαλύτερο μήκος διαθέτετε, τόσο πιο αισθητό θα είναι και το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής βαψίματος. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις για μπαλαγιάζ στα μαλλιά που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αναζητήστε λοιπόν έναν έμπειρο κομμωτή και εξηγήστε του τι ακριβώς θέλετε. Αυτός θα σας βοηθήσει να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η επιλογή του ειδικού που θα αναλάβει την βαφή στα μαλλιά σας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αν ο κομμωτής δεν γνωρίζει απόλυτα την τεχνική του Balayage, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σας κάνει ανταύγειες, αλλά σαφώς και δεν είναι το ίδιο. Στην χειρότερη περίπτωση, μη γένοιτο, θα καταστραφούν οι άκρες των μαλλιών σας, σαν αποτέλεσμα της λάθος χρήσης του προϊόντος ξανοίγματος και θα δημιουργηθεί ψαλίδα.

Τι είναι το Balayage;

Η τεχνική του μπαλαγιάζ χαρίζει στα μαλλιά ένα ομοιόμορφο ξάνοιγμα στις άκρες τους. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και μοιάζει σαν να έχουν ανοίξει οι άκρες των μαλλιών από τον ήλιο.

Το balayage είναι γαλλική λέξη, η οποία σημαίνει «σαρώνω» και στην προκειμένη περίπτωση «βάφω». Ο σκοπός της τεχνικής είναι η διατήρηση του φυσικού χρώματος και η προσθήκη φωτεινότητας στα χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

Η τεχνική του μπαλαγιάζ προτιμάται κυρίως κατα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου τα μαλλιά ανοίγουν έτσι κι αλλιώς απο τον ήλιο, οπότε το αποτέλεσμα καταπληκτικό.

Επειδή η εφαρμογή αυτής της τεχνικής γίνεται κυρίως στις άκρες των μαλλιών και δεν επηρεάζει τις ρίζες τους, είναι πολύ πιο έυκολη στη συντήρηση. Όταν τα μαλλιά σας μακρύνουν και βγει η ρίζα, το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό και δε φαίνεται καμία διαφορά.

Από εκεί και πέρα εσείς κρίνετε πότε πιστεύετε πως θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία της τεχνικής του Balayage. Περισσότερα στην πράξη και στο αγαπημένο μας Κ2

Συντάκτρια Έλενα Κολοβού

Share.

About Author