Υπέροχες σουπιές με μάραθο

0

Στην Ηλεία το μελάνι από 2-3 σουπιές ενσωματώνεται στη σάλτσα κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Αναφέρουμε επίσης οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καυκαλήθρες, σπανάκι, μυρώνια, λαχανίδες και πολλά άλλα χόρτα που ευδοκιμούν.

Υλικά για 4 άτομα

1κ. σουπιές Τοπιντζής, 1 +1/2 κ. σέσκουλα, 100 γρ. μάραθο, 120 χλ. ελαιόλαδο, 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, 50 γρ. κρεμμύδι ξερό, 1 λεμόνι(χυμός), κ.π φύλλο δάφνης, κ.π αλάτι, κ.π πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Ζεματίζουμε τις σουπιές σε καυτό νερό για 5 λεπτά. Κατόπιν τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα χοντροκομμένα, ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Κόβουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμυδάκια σε φέτες και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα να μαραθούν. Ρίχνουμε τα σέσκουλα χοντροκομμένα.

Ανακατεύουμε για 10 λεπτά έως ότου μαραθούν όλα τα χορταρικά και προσθέτουμε τον μάραθο ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το φύλο δάφνης.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Κατά διαστήματα συμπληρώνουμε με νερό, αν χρειαστεί. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Share.

About Author