Υπέροχη νηστίσιμη συνταγή για χταποδοκεφτέδες

0

Η νηστεία της Σαρακοστής ξεκίνησε και τα θαλασσινά εντάσσονται πιο συχνά στη διατροφή, ειδικά το Σάββατο και την Κυριακή που καταλύουμε λάδι. Επι τη ευκαιρία σας προτείνουμε μια υπέροχη συνταγή με χταποδοκεφτέδες, που προστίθεται ιδανικά στις παραδοσιακές συνταγές που έχουμε ήδη παρουσιάσει στο παρελθόν.

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό χταπόδι, 100 γρ κρεμμύδι, 300 γρ ψίχα ψωμιού, 200 χλ κρασί κόκκινο, 20 χλ ξίδι, μαϊντανό, ρίγανη, αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι με πολύ λίγα υγρά, κόκκινο κρασί και ξίδι. Αφαιρούμε τις βεντούζες, τις πέτσες και το κουκούλι, το πλένουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το ψιλοκομμένο χταπόδι, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ψωμί, το οποίο έχουμε μουσκέψει στο κρασί με ελαιόλαδο στυμμένο και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρονται σαν ζεστό ορεκτικό.

 

Share.

About Author