Υπέροχη συνταγή για ρολό κοτόπουλο με αρωματικές πατάτες φούρνου

0

Του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Υλικά:

1 ρολό κοτόπουλο Πίνδος γεμιστό με ζαμπόν, μπέικον και τυρί Πίνδος, 2 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 φλιτζάνι κονιάκ, 1 φλιτζάνι χυμό ανανά, 1 φλιτζάνι ζωμό κότας, 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια. 1 κ.σ αλάτι, 1 κ.γ μείγμα πιπεριών σε κόκκους, 1 κ.γ θυμάρι αποξηραμένο, 1 κ.γ θρούμι, αποξηραμένο, 1κ.γ κόλιαντρο, 1κ.γ δεντρολίβανο & 1 κλωνάρι φρέσκο για γαρνιτούρα.

Εκτέλεση:

Βγάζουμε το ρολό κοτόπουλο απο το ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά, μέσα στη συσκευασία του, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίζουμε το ρολό με αποροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε μια μεγάλη πλατιά πυρίμαχη κατσαρόλα ρίχνουμε 2κ.σ ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε το ρολό κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει και να θωρακιστεί απ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να σοταριστούν απο αυτά.

Σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το χυμό ανανά και το ζωμό κότας και μόλις πάρει μια βράση, αφαιρούμε απο τη φωτιά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, το αλάτι, τα πιπέρια, το θυμάρι, το θρούμπι, τον κόλιανδρο και το δενδρολίβανο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 60′ περίπου, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και να μελώσουν οι πατάτες. Ανοίγουμε κατά διαστήματα το φούρνο και γυρνάμετο ρολό ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Μεταφέρουμε το ρολό και τις πατάτες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το δενδρολίβανο και σερβίρουμε.

Share.

About Author