Υπέροχη συνταγή για χταποδάκι με γίγαντες και μυρωδικά

0

Η ελληνική κουζίνα είναι πραγματικά πολύ πλούσια σε παραδοσιακές συνταγές και οι συνδυασμοί εξελίσσουν τις γεύσεις ακόμη περισσότερο. Στο σημερινό μας αφιέρωμα στην ενότητα cooking, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε χταποδάκι με γίγαντες και μυρωδικά:

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε ένα χταπόδι Τοπιντζής, αφού κάνουμε απόψυξη φυσικώς, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια. Το μαγειρεύουμε, σε μέτρια φωτιά, για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες φέτες, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 φύλλο δάφνης, 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί και το αφήνουμε για 2 περίπου ώρες, σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύοντας τακτικά,  μέχρι το χταπόδι να γίνει πολύ μαλακό.

Αφού έχουμε βράσει τους γίγαντες (έχουμε φροντίσει να τους βάλουμε στο νερό από την προηγούμενη μέρα), τους ρίχνουμε σε ένα ταψί. Στο ίδιο ταψί, βάζουμε το χταπόδι, λίγο ελαιόλαδο, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ, 100 ml κόκκινο κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο νερό και το αφήνουμε στο φούρνο στους 1800 για 30 με 40 περίπου λεπτά.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ρύζι. Σερβίρουμε αμέσως.!

Share.

About Author