Φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές

0

Στο σημερινό μας αφιέρωμα στην μαγειρική, θα σας παρουσιάσουμε μια αγαπημένη συνταγή που μας παραχώρησε αναγνώστρια μας απ τον Βόλο. Έχει περάσει από γενέα σε γενεά και εμπλουτίστηκε στην πορεία, για ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Επιλέγουμε δύο μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλου Πίνδος, τα κόβουμε σε κυβάκια και τις πολύχρωμες πιπεριές σε μπαστουνάκια για λόγους αισθητικής του πιάτου. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις πιπεριές με λίγο λάδι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα κόβουμε 5 κρεμμύδια, τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν “χρώμα” προσθέτουμε τα κυβάκια κοτόπουλου. Προσθέτω νερό και όταν μισοβράσει το κοτόπουλο, ρίχνουμε το ακόλουθο μίγμα: Σ ένα μπολάκι ανακατεύω 5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με 7 κουταλιές της σούπας σόγια sauce. Ρίχνω λίγο πιπέρι και ελέγχω την αλμυρότητα του φαγητού πριν λίξω αλάτι, για τον λόγο οτι η sauce έχει αλλάξει την ισορροπία του φαγητου.

Αφού “πιει τα υγρά του” προσθέτουμε τις πιπεριές που είχαμε βάλει στην άκρη, μέχρι να δέσει το φαγητό. Συνοδεύω με λίγο μπρόκολο και Ετοιμο το τραπέζι…

Τοπιντζής

 

Share.

About Author