Χρόνια πολλά στη μάνα-πολυεργαλείο

0

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας σήμερα, θα απονείμουμε φόρο τιμής στη μάνα-πολυεργαλείο. Τύφλα να χει ο ελβετικός σουγιάς! Ακούραστη, ασταμάτητη και με λύσεις για όλα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ την αρχή: Είναι η μόνη ανηδιοτελής αγάπη στον κόσμο.

Πόσες μανάδες έχουν κάνει κανονικό 9μηνό στρατό στο τηλέφωνο; Μόνο σκοπιά που δεν φυλάξανε… Πόσα χιλιάδες τάπερ (θεέ μου υπομονή) πήγαν και ήρθαν όταν ήσουν φοιτητής και πόσα sprint μέχρι την είσοδο του σπιτιού για να προλάβει να σου βάλει τη ζακέτα να μην κρυώσεις;

Τι κι αν έχεις φτάσει 30 χρονών, πάντα θα θέλει να μάθει κάθε λεπτομέρεια λές και έχεις πάει εκδρομή με το σχολείο. Αυτό πάλι που νομίζει οτι πεθαίνουμε απ την πείνα όταν είμαστε μακριά; Για χιλιοστή φορά… “Ναι μάνα, έχω φάει”

Είναι υπεύθυνη για τον μαμάκια άνδρα, αλλά ταυτόχρονα και για τον καλύτερο οικογενειάρχη. Η πρώτη περίπτωση είναι ανίατη και οχι η καλύτερη κατά τη γνώμη μου, αλλά δεν το κάνει επίτηδες. Είναι απο αγάπη. Στη δεύτερη όμως ας της δώσουμε τα εύσημα, γιατί η μάνα τον γαλούχησε έτσι ώστε να είναι σωστός απέναντι στην οικoγένεια που δημιούργησε.

Για τη σχέση μάνας κόρης τι να πούμε. Οι λέξη κολλητές είναι λίγη. Συγκοινωνούντα δοχεία, αχώριστες και με αμέριστη κατανόηση. Γιατί λίγο πολύ οι περισσότερες γυναίκες τα ίδια περνάνε. Δυο, τρείς, τέσσερις ερωτικές απογοητεύσεις στην αρχή μέχρι να γίνουν όλοι οι άνδρες γουρούνια. Σ αυτήν την περίπτωση και σε όποια άλλη μπορείτε να φανταστείτε η μάνα θα είναι πάντα εκεί για να την παρηγορήσει.

Όταν πιά γίνει γιαγιά, θα δώσει το 101% για να βοηθήσει την κόρη της με την νέα ζωούλα στο σπίτι. Γιατί το εγγόνι είναι δύο φορές παιδί της. Απο εκεί και άλλα εκατοντάδες πράγματα φαίνεται η αγάπη της μάνας.

Χρόνια σας πολλά!!

Share.

About Author