Χταποδάκι στα κάρβουνα με υπέροχη μαρινάδα

0

Μένουμε σπίτι και φυσικά έχουμε πολύ διαθέσιμο χρόνο για νέες συνταγές και υπέροχες γεύσεις. Πάμε να δούμε πως θα κάνουμε χταποδάκι στα κάρβουνα με υπέροχη μαρινάδα.

  • 1 κατεψυγμένο χταπόδι Τοπιντζής (περίπου 1 κιλό) βρασμένο σε λίγο νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να τσιμπιέται με πιρούνι

Μαρινάδα

  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
  • μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • κλωνάρια ρίγανη, θρούμπι ή θυμάρι, ή 3 κουταλιές σούπας ξερό θυμάρι ή ρίγανη

Σαλατικά (όλα πλυμένα και καλά στραγγισμένα)

  • καρδιά από 1 μικρό μαρούλι
  • καρδιά από 1-2 αντίδια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3-4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο

Μόλις κρυώσει και αρχίσει να σφίγγει το χταπόδι, κόψτε ένα-ένα τα πλοκάμια. Φτιάξτε μια μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Βάλτε τα πλοκάμια στη μαρινάδα και γυρίστε τα να αλειφτούν από παντού. Σκεπάστε και διατηρήστε το χταπόδι στο ψυγείο μια νύχτα και μέχρι 2 μέρες.

Ετοιμάστε τα κάρβουνα στην ψησταριά ή προθερμάνετε καλά το grill. Στραγγίστε τα πλοκάμια και ψήστε στη σχάρα, 8-10 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει καλά το χταπόδι.

Κόψτε τα σαλατικά σε χοντρά κομμάτια, περιχύσετε με λίγη από τη μαρινάδα και ανακατώστε. Βάλτε τα σε χωριστά πιάτα ή σε απλωτή γαβάθα, βάζοντας από πάνω το ψημένο χταπόδι.

Σερβίρετε μαζί την υπόλοιπη μαρινάδα σαν σάλτσα.

Αγλαΐα Κρεμέζη, Κώστας Μωραΐτης

Share.

About Author