Αγιορείτικη συνταγή για ψάρια στο φούρνο με αγριόπρασα

0

Το ΣΚ έρχεται και υποδεχόμαστε φίλους και οικογένεια, με μια ακόμη υπέροχη παραδοσιακή συνταγή.!

Υλικά:

1 κιλό ψάρια κατάλληλα για φούρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιπούρες κτλ)

Εκτέλεση:

Αν τα αγριόπρασα είναι λεπτά, τα αφήνουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Τα πλένουμε και τα απλώνουμε σε ταψί. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα απλώνουμε πάνω στα αγριόπρασα. Πάνω στα ψάρια απλώνουμε τις φέτες τις ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι. Προσθέτουμε νερό ( απο τη μιά γωνιά του ταψιού) τόσο όσο να μην καλύπτονται οι ντομάτες. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, ώσπου να μείνει με το λάδι του.

Καλή επιτυχία.!

Share.

About Author