Ψάρια ψητά με μάραθο ( Αγιορείτικη συνταγή )

0

Επισκεπτόμαστε το κατάστημα Τοπιντζής και διαλέγουμε ψάρια κατάλληλα για ψήσιμο στα κάρβουνα. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό για μισή ώρα. Βάζουμε πάνω στη σχάρα μια στρώση μάραθα και πάνω τους τα ψάρια.

Τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Αν σε κάποιο σημείο ανάψει φλόγα, σβήνουμε τοπικά με λίγο νερό. Αυτό επίσης γίνεται γιατί πρέπει να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα ψάρια είναι έτοιμα όταν τα κόκκαλα της ράχης έχουν χωρίσει απο τη σάρκα. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με λαδολέμονο.

Αντί για μάραθα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμπελόφυλλα. Καλή επιτυχία!

Share.

About Author