Ψαρόσουπα Αιγαιοπελαγίτικη

0

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ Πετρόψαρα, 500 γρ Χριστόψαρα ή μπαρμπούνια Τοπιντζής, 500 γρ μύδια, 100 γρ καρότα, 100 γρ πατάτες, 100 γρ κολοκυθάκια, 100 γρ ντομάτες, 50 γρ σέλινο, 1/2 κούπα του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 γρ ζαφορά, 1 στυμμένο λεμόνι, κατά προτίμηση αλάτι και πιπέρι.

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο χοντροκομμένα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες, αλάτι, πιπέρι, τα θαλασσινά, τη ζαφορά, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους, τον χυμό λεμονιού και μετά από 10 λεπτά βρασμού αφαιρούμε προσεκτικά τα ψαρικά μας σε μια πιατέλα.

Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνουν τα λαχανικά μας, τα προσθέτουμε στην πιατέλα με τα ψαρικά και περνάμε το ζωμό από σίτα σε μια σουπιέρα. Τέλος ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Share.

About Author