Όσα πρέπει να ξέρεις για την σπιρουλίνα

0

Γράφει η Διατροφολόγος –Διαιτολόγος Χριστακοπουλου Μαρία

Είναι αναμφισβήτητα το superfood του 2019 και απασχολεί σταθερά τους επιστήμονες λόγω των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων της. Η σπιρουλίνα είναι ένα φυσικό προϊόν που ανεβάζει τους δείκτες υγεία με πολλούς τρόπους.

Πρώτα απ όλα επιτυγχάνει μια μορφή αποτοξίνωσης στον οργανισμό, είναι πλούσια σε σίδηρο και κατ επέκταση σε πολλές περιπτώσεις βοήθησε ακόμη και σε αλλεργίες.

Είναι μια πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης και η καθημερινή της κατανάλωση οδηγεί σε αποτελέσματα μετά των τριών μηνών. Ερευνες απ το 2015 και έπειτα, έδειξαν οτι βοηθά στην απώλεια βάρους και την αρτηριακή πίεση. Είναι δύο δυνατα σημεία για τον ελ λόγω προϊόν, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν απο σχετικά προβλήματα.

Στα αρνητικά συγκαταλέγεται η σχετικά δυσάρεστη γεύση της και η προσοχή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη.

Διατροφολόγος –Διαιτολόγος Χριστακοπουλου Μαρία

Αποκλειστική  Υπεύθυνη  στην Γονιδιακή εξέταση DNA(στο Νομό Ηλείας) // Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων  Ελλάδος

Αριθ. Μέλους : 03-033 // 28ης Οκτωβρίου 16 (έναντι Bsb) – Τηλ Γραφείου:   26210-27272 // Κατόπιν Ραντεβού

Share.

About Author