10 κόκκινα δωμάτια που αποδεικνύουν πως το χρώμα αυτό είναι πάντα στη μόδα

0

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που πάντα προκαλούσε συναισθήματα !

Μπορεί να είναι αναζωογονητικό και γυαλιστερό σε ένα σαλόνι, πικάντικο και ευχάριστο σε μια κουζίνα και αρκετά αισθησιακό σε μια κρεβατοκάμαρα . Ωστόσο, η επιλογή του σωστού κόκκινου μπορεί να είναι δύσκολη.

Γι αυτό επιλέξαμε τους αγαπημένους μας κόκκινους τοίχους μέσα απο τις ιδέες κορυφαίων σχεδιαστών. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές τους σχετικά με την ενσωμάτωση του χρώματος αυτού στο επόμενο δωμάτιο σας .

Μια καλλιτεχνική ζωντανή βιβλιοθήκη

Interior Designer J. Randall Powers
Στο Χιούστον, η κατοικία ενός ζευγαριού που σχεδιάστηκε από τον J. Randall, ζωντανό κόκκινο στους τοίχους που γίνεται αμέσως το κέντρο της προσοχής.Είναι το τέλειο κόκκινο που αναδεικνύει τη σύγχρονη τέχνη.

Ένα αισθησιακό δωμάτιο 

Αυτό το ελαφρώς πιο συγκρατημένο κόκκινο δωμάτιο δημιουργεί ένα σοφιστικέ αλλά αισθησιακό σκηνικό για το χώρο.Το κεφαλάρι είναι επενδεδυμένο με ένα βελούδινο μπορντό  Valentino,ο πάγκος είναι στυλ Λουδοβίκου XV και οι ισπανικοί καθρέφτες είναι του 17ου και του 18ου αιώνα.Οι πίνακες είναι από Yturralde.

Μια γυαλιστερή τραπεζαρία

Εάν δεν είστε έτοιμοι να βάψετε έναν ολόκληρο τοίχο κόκκινο,δοκιμάστε μόνο τμήμα του τείχους,ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Celerie Kemble έκανε και την ξύλινη επικάλυψη επένδυση.Το γυαλιστερό φινίρισμα του χρώματος κατέχει ίση δύναμη και λάμψη,η οποία σηκώνει κάποια επιπλέον ανακλαστικά στοιχεία ψηλά στην οροφή,κάνοντας το χώρο να αποπνέει δυναμική και ισορροπία.

Μια χρωματιστή κουζίνα

Ένα ελκυστικό σκηνικό για ένα σύγχρονο χώρο,όπως αποδείχτηκε σε αυτή την κουζίνα της Κοπεγχάγη που ανήκει στον ιδιοκτήτη γκαλερί Mikael Andersen.Η απόχρωση συμπληρώνεται με χρωματιστούς πίνακες εκλεκτής ποιότητας.

Ένα ζεστό μπάνιο

Ο διακοσμητής  επέλεξε αυτό το κοράλλι κόκκινο και το ήθελε όχι μόνο για τους τοίχους,αλλά και για το σοβατεπί,στα τελειώματα και την οροφή.Μικρά μπάνια είναι ιδανικά για πειραματισμό με ζωντανά χρώματα σε κάθε τοίχο.

Ένα αριστοκρατικό δωμάτιο

Το καφέ κόκκινο φόντο προσθέτει σοφιστικέ διάσταση.Το κόκκινο και το φωτεινό κίτρινο σε μια συνεκτική αισθητική,απηχεί σε όλους τους χώρους.

Ένα παιχνιδιάρικο δώμάτιο

Το φωτεινό κόκκινο της ταπετσαρίας προσφέρει μια χαρούμενη αντίθεση με την οροφή και το μπλε ριγέ χαλί.

Μια κομψή κουζίνα

Το κόκκινο σε γραφικό  κομψό στυλ του 19ου αιώνα αναδεικνύει την κομψότητα και την καλαισθησία.

Ένα φιλόξενο σαλόνι

red walls
Αυτό το διαμέρισμα του 18ου αιώνα στην αριστερή όχθη του Παρισιού,οι τοίχοι του και η πολυθρόνα στη δεξιά πλευρά καλύπτεται από ένα ύφασμα Pierre Frey, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα ιδανική για ανάγνωση ή συνομιλία.

Ο ιδανικός χώρος για μελέτη

Share.

About Author