4 Ερωτήματα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου προτού δεσμευτείς οριστικά

0

Όντας νεότερη είχα την πεποίθηση ότι ένας άνδρας έπρεπε να τσεκάρει ορισμένα χαρακτηριστικά από μια λίστα με προτερήματα προτού πειστώ ότι αξίζει τον κόπο να δευσμευτώ μαζί του. Με τον καιρό όμως κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή επιλεκτικότητα σε σημείο τρέλας, οδηγεί τους ανθρώπους, και κυρίως τις γυναίκες, στο να σκέφτονται υπερβολικά  τις επιλογές τους και κάνοντας τον εαυτό τους να πιστεύουν ότι μόνο το 86% των ανθρώπων που κυκλοφορούν είναι σωστοί γι’αυτούς, χωρίς να υπάρχει ποτέ κανένας που να πληρεί το 100%.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάποια πράγματα στο μυαλό μας. Κανένας άνθρωπος δεν θα πληρεί ποτέ το 100% των στάνταρ μας. Το μόνο 100% που θα μπορέσει κάποιος να φτάσει θα είναι στο ότι μας κάνει ευτυχησμένους και μας κάνει να θέλουμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας με αυτούς.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ο “Ένας” ή η “Μία”. Πιστεύω ότι είναι θέμα τύχης και συγκυριών το γεγονός ότι πέσαμε πάνω σε ένα άτομο που μας κάνει ευτυχησμένους και είχαμε το μυαλό να κάτσουμε μαζί του και να μην τον/την χωρίσουμε προτού μας δοθεί η ευκαιρία να τον/την ζήσουμε ως άτομο.

couple

Όλο αυτό το θέμα μας οδήγησε στο γεγονός να καταλήξουμε σε 4 ερωτήματα που ο καθένας από εμάς οφείλει να θέσει στον εαυτό του προτού αποφασίσει ότι ο άνθρωπος με τον οποίο βγαίνει είναι μοναδικός.

1. Νιώθεις μια μοναδική σεξουαλική έλξη για αυτό το άτομο;

Ας είμαστε ειλικρινείς, κυρίως με τον εαυτό μας. Πολλά ζευγάρια τα βρίσκουν σκούρα στην αρχή επειδή δεν επιλέγουν κάποιον σύντροφο που αν μη τι άλλο τους ερεθίζει σεξουαλικά επαρκώς. Χωρίς αυτό το αίσθημα, η σχέση και όσοι εμπλέκονται σε αυτή, δεν πρόκειται να κλικάρουν μεταξύ τους σεξουαλικά, και μετά από αυτό είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια σχέση παραπάνω από 5 χρόνια, για να μην πούμε, το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ναι, μια σχέση μπορεί να υπάρξει χωρίς σεξ, όμως η σεξουαλική χημεία αν δεν υπάρχει από την αρχή, δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον.

couple3

2. Είναι εύκολο ή δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες σας στη σχέση αυτή;

Είτε με τον όρο “ανάγκη” εννοείτε την τρυφερότητα, τον σεβασμό, την συναισθηματική και πνευματική σύνδεση ή απλώς την εκπλήρωση των σεξουαλικών σας φαντασιώσεων, τα ζευγάρια που ταιριάζουν καλύτερα είναι αυτά που προσπαθούν να εκπληρώσουν ο ένας τις ανάγκες του άλλου και δεν καταντάει αγγαρία.

Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί και οι δύο ταιριάζουν μαζί τόσο καλά επειδή ταιριάζουν φυσικά χωρίς να προσπαθούν ιδιαίτερα. Για παράδειγμα, εσύ θες μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και ταξίδια, το ίδιο και αυτός. Ή και οι δύο μοιράζεστε την ανάγκη για τρυφερότητα και αγάπη. Ή και οι δύο έχετε το ίδιο επίπεδο αισιοδοξίας και πάθους για τη ζωή.

Δεν είναι ανάγκη και οι δύο να έχετε ακριβώς τα ίδια επίπεδα της ίδιας ανάγκης αλλά να είστε σε θέση να μπορείτε να δεχτείτε τις ανάγκες του άλλου, χωρίς να δυσανασχετείτε και χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσετε τις ανάγκες σας συνεχώς στον άλλο.

couple2

3. Συμβαδίζουν οι τρόποι ζωής σας; Αισθάνεστε εντάξει με τον τρόπο που το ταίρι σας θέλει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του;

Επειδή οι σχέσεις είνα μακροχρόνιες και το πώς ή το πού θέλει ο ένας από τους δύο να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του λέει πολλά για τις προτεραιότητες και τις αξίες του.

Κοντολογίς, όλα έχουν σχέση με το τι άνθρωπους θέλεις να έχεις γύρω σου. Αν δεν σου αρέσει η ιδέα να συναναστρέφεσαι με κάποιον που σαπίζει μπροστά από την τηλεόραση και τους αρέσει να γίνονται λιώμα στο μεθύσι στα κλαμπς κάθε βράδυ το Σαββατοκύριακο, τότε θα ήταν αρκετά ασφαλές να πούμε ότι η εν λόγω σχέση με αυτό το άτομο είναι καταδικασμένη εξ αρχής.

4. Θέλετε και οι δύο τα ίδια πράγματα για το μέλλον σας; Μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να δίνει τον εαυτό του γι’αυτή τη σχέση σε 5, 10, 15 χρόνια;

Οι σχέσεις στις οποίες οι άνθρωποι θέλουν άκρως διαφορετικά πράγματα, δεν θα είναι ποτέ για πάντα μαζί. Τα πιο δυνατά ζευγάρια περιλαμβάνονται από δύο άνθρώπους που θέλουν να χτίσουν και να μοιραστούν μαζί το μέλλον τους και έχουν τη δυνατότητα να δώσουν στη σχέση τους την ίδια προσοχή και αγάπη σε 5-10 χρόνια, όπως έκαναν και όταν ήταν στην αρχή της σχέσης τους.

Αν έχετε το συναίσθημα ότι η σχέση μπορεί να δουλέψει “για τώρα” αλλά μακροπρόθεσμα δεν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας σε αυτή, οι πιθανότητες είναι ότι το ταίρι σας δεν είναι για εσάς. Αν όμως νιώθετε ότι είναι σωστή η σχέση σας από την αρχή τότε δείξτε εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας και ακολουθήστε το!

Share.

About Author