4 κανόνες για minimal διακόσμηση σπιτιού

0

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να δημιουργήσουμε ένα minimal σπίτι, έγκειται στο γεγονός οτι τελικά είναι πιο πολύπλοκο απ οτι νομίζετε.

Κάθε σημείο χρειάζεται την μελέτη του και κάθε κομμάτι πρέπει να αποτελέι συνέχεια του προηγούμενου. Πάμε να δούμε 4 κανόνες σύμφωνα με τους ειδικούς!

1.Μην υπερβάλετε

Οι περισσότεροι που αναλαμβάνουν αυτή την πρόκληση, προσπαθούν υπερβολικά για να ξεχωρίσουν. Αυτό δεν έιναι και οτι καλύτερο, διότι για να παράγετε ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει να ζυγίζετε τα πράγματα και να είστε οξυδερκείς.

Επιλέξτε λίγους βασικούς στόχους και κατακτήστε τους. Μην μπερδεύετε διάφορα πράγματα που βλέπετε και σας αρέσουν. Προπάντων σχεδιάστε τον χώρο σας με βάση το πως θέλετε να ζήσετε και τι θέλετε να κάνετε μέσα σ αυτόν.

Το φώς και ο διαθέσιμος χώρος είναι πολύ σημαντικά, όπως και η τέχνη που ενσωματώνουμε. Μην ξεχνάτε οτι το λευκό είναι ο καμβάς της.

2. Εναρμονιστείτε με την μητέρα φύση

Η εντυπωσιακή είσοδος δεν αποτελέι βασική πρoυπόθεση σε ένα minimal σπίτι (ακόμα κι αν μοιάζει με container!).

Σημασία θα έχει πάντα τι βλέπετε όταν βγαίνετε στον κήπο σας κάθε πρωί ή αντίστοιχα η θέα απ το ηλιοβασίλεμα. Όλα αυτά συμβάλουν στην ποιότητα ζωής. Μην το διαπραγματεύεστε αυτό.

3. Συνδυάστε την αυλή με τα έπιπλα κουζίνας

Διαλέξτε ένα παραδοσιακό ξύλο για τα έπιπλα κουζίνας, με καθαρές γραμμές όμως. Όπως δείχνει και η παραπάνω φωτογραφία, οι αποχρώσεις αυτές ταιριάζουν υπέροχα και το πράσινο ενός κήπου, ειδικά όταν υπάρχουν μεγάλες μπαλκονόπορτες. Επενδύστε σε ένα barbeque.

4. Μην ξεχνάτε τον σκοπό σας, μην χαθείτε στην πορεία

Yoon Kim apartment, Tribeca NYC MR Architecture

Δεν χτίζεις τον ονειρεμένο zen χώρο σου απ την αρχή, αντί αυτού δουλεύεις πάνω σε ένα σπίτι που δεν παύει να έχει τους περιορισμούς του. Για ένα minimal σπίτι θα χρειαστεί να επέμβεις αρκετά, αλλά ας μην ξεχνάς τον σκοπό σου στην προσπάθεια αυτή.

Ατσάλινες πόρτες ή inox, τοξοτά παράθυρα και εκτεθιμένοι τοίχοι με τούβλα είναι μερικές καλές ιδέες.

Yoon Kim apartment, Tribeca NYC MR Architecture

Μια συρόμενη πόρτα μπορεί να οδηγεί σε ένα υπνοδωμάτιο και το χρώμα του πάγου μπορεί να περιλαμβάνει μοτίβα, νερά ή τεχνοτροπίες. Επίσης μην ξεχνάτε οτι το minimal design ενθαρύνει μεγάλους ανοιχτούς χώρους.

Share.

About Author