5 λόγοι που οι ταινίες κάνουν καλό στην ψυχολογία μας

0

Όλοι αγαπάμε τα ψυχολογικά θρίλερ ή τις ρομαντικές comedy όπου μία φτωχή και άσχημη πρωταγωνίστρια θα βρει τον έρωτα της ζωής της και θα μεταμορφωθεί σε σταχτοπούτα.

Σε αυτό το σημείο όλοι μας μένουμε κολλημένοι στην τηλεόραση! Πόσες φορές μια ταινία μας έκανε να νιώσουμε καλύτερα ζώντας το δράμα της πρωταγωνίστριας;

Για πάμε να δούμε τους 5 λόγους που θα σε πείσουν!

1. Γιατί νοσταλγείς να νιώσεις σαν το εξαφανισμένο κορίτσι της ταινίας. Θυμάσαι εκείνο το βιβλίο που είχες διαβάσει όπου ο πόνος της πρωταγωνίστριας σε έκανε να νιώσεις καλύτερα; Αυτή την ιδιότητα την κατέχουν για τα καλά οι ταινίες!

2. Θέλεις σαν τρελή να γελάσεις με την καρδιά σου με το χιούμορ που μπορεί να έχει η πρωταγωνίστρια. Μία από τις αγαπημένες μας πρωταγωνίστριες σε ταινία που μας έκαναν να νιώσουμε ρομαντισμό, να γελάσουμε με την καρδιά μας και πήραμε το μήνυμα ότι όλα στο τέλος θα πάνε καλά είναι η Emily Blunt στην ταινία Ο διάβολος φορούσε Prada!

Η Emily είχε αυτοσαρκαστικό χιούμορ αλλά και ιδιαίτερη παρουσία που πιστεύω ότι έμπαινε στην ψυχοσύνθεση κάθε γυναίκας…

3. Εντάξει μάλλον μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες και για τους καλλίγραμμους ηθοποιούς. Κάτι σαν τον Leonardo di’ caprio η’ τον Zac Efron σε ταινίες δράσης η’ ρομαντικές όπου μας δείχνουν ότι κουράστηκαν πολύ για να αποκτήσουν αυτό το σώμα.

4. Ταινίες που μας δίνουν το καλό παράδειγμα. Δίνουν δηλαδή το μήνυμα ότι στο τέλος οι καλοί θα νικήσουν παρ’ όλες τις δυσκολίες. Αυτό είναι και ένα μήνυμα που θα μας κάνει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να υπερασπίζουμε πάντα το καλό, με έναν μάλλον παιδικό τρόπο σαν κι’ αυτό που έχουμε συνηθίσει στις ταινίες.

5. Νιώθουμε καλύτερα με τις καταδιώξεις όπου όλο το κοινό είναι συνδεδεμένο με την ταινία. Ελάτε να σώσουμε ζωές!! 😛

Content by AD prestige

Share.

About Author