5 οφέλη του καφέ που θες να ξέρεις!

0

Καλημέρα όμορφες και όμορφοι και καλή εβδομάδα να έχουμε. Ήπιατε καφεδάκι σήμερα το πρωί; Ναι; Τέλεια! Αν όχι, τότε κάντε το γρήγορα και όσο τον ετοιμάζετε – ή τον παραγγέλνετε – διαβάστε παρακάτω 5 οφέλη του καφέ που θα ευχόσουν να ήξερες νωρίτερα!

coffee3

  1. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου. Πιες μια κούπα καφέ μία ώρα πριν το γυμναστήριο σου και θα παρατηρήσεις ότι η απόδοση σου θα είναι μακράν καλύτερη. Αυτό συμβαίνει διότι ο καφές ανεβάζει τα επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα.
  2. Ο καφές βοηθά στην απώλεια βάρους. Κανονικά θα έπρεπε να γράψω την προηγούμενη πρόταση με κεφαλαία γράμματα – αλλά εντάξει, δεν πειράζει. Ο καφές περιέχει μαγνήσιο και ποτάσιο, που βοηθούν το ανθρώπινο σώμα να παράγει ινσουλίνη, να ομαλοποιούνται τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα και να μειώσουν τις λιγούρες σου για σοκολάτα, γλυκά και σνακ.
    coffee2
  3. Ο καφές σε βοηθάει να κάψεις λίπος. Ο καφές βοηθάει τα κύτταρα να σπάσουν τα τοιχώματα του λίπους στο σώμα μας και να τα χρησιμοποιήσουν ως “καύσιμο” για την άσκηση.
  4. Ο καφές μειώνει το ρίσκο θανάτου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι λάτρεις καφέ έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από πρώιμο θάνατο, σε αντίθεση με αυτούς που δεν πίνουν καφέ.
  5. Ο καφές προστατεύει τον οργανισμό μας. Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τις άμυνες του οργανισμού μας.

coffee

Τι λέτε λοιπόν; Μήπως γίνατε λάτρεις του καφέ λίγο παραπάνω τα τελευταία λεπτά;

Χριστακοπούλου-Μαρία

Share.

About Author