5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν τις πρώτες διακοπές με τον συντροφό σου

0

Ήρθε η ώρα να πας το πολυπόθητο πρώτο ταξίδι με τον/ την αγαπημένο/η σου όπου επιτέλους θα είστε ολομόναχοι μακριά από τις υποχρεώσεις και τα πιεστικά προγράμματα. Όμως δεν είναι πάντα όλα ρόδινα.

Πιθανότατα να είναι η πρώτη φορά που θα χρειαστεί να κανονίσετε τη ζωή σας από το πρωί ως το βράδυ μαζί και αυτό μπορεί να αποβεί “μοιραίο” για τη σχέση σας. Μην υποδαυλίζεται τη σχέση και τη ψυχική σας ηρεμία στις διακοπές και ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες.

Συσκεφθείτε τα “θέλω” και των δύο.

Πριν το ταξίδι σας συζητείστε πώς το φαντάζεστε και προσπαθήστε να κάνετε ένα μικρό πλάνο για να καλυφθούν οι επιθυμίες και των δυό σας.

Αν ο ένας από εσάς είναι φαν του προγράμματος στις διακοπές και ο άλλος όχι και τόσο μπορείτε να οργανώνετε ένα κομμάτι της ημέρας με συγκεκριμένες δραστηριότητες και η υπόλοιπη μέρα να παραμένει ελεύθερη να αξιοποιηθεί κατά βούληση.

Δεν θα ήταν κακό ακόμα να περάσετε και λίγες ώρες χωριστά κάνοντας τα πράγματα διαφορετικά που δίνουν στον καθένα τη δική του ευχαρίστηση.

anastasia1262-820x547

Οργανώστε το μπάτζετ του ταξιδιού από πριν

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σε ένα ταξίδι είναι το κόστος. Τα έξοδα ενός ταξιδιού, ιδιαίτερα αν ταξιδεύετε με μικρό μπάτζετ, εύκολα βαρύνουν τη σχέση και αποτελούν αιτία εντάσεων χαλώντας και τη διάθεσή σας και το ταξίδι.

Προαποφασίστε το ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε για τις διακοπές σας βάζοντας ένα ανώτατο όριο για καθε μέρα καθώς και τον τρόπο που θα καλύψετε τα έξτρα έξοδα που θα προκύψουν (γιατί πάντα προκύπτουν).

Μια καλή λύση είναι να προπληρώσετε τη διαμονή και τα μεταφορικά σας που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των εξόδων και να επικεντρωθείτε αργότερα στο κόστος της καθημερινότητας των διακοπών.

Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες Πάντοτε τα σχέδια για τις πρώτες διακοπές είναι υπερβολικά. Θέλετε να κάνετε πολλές δραστηριότητες μαζί, να διασκεδάσετε και να περάσετε τέλεια.

Θέλετε οι διακοπές αυτές να είναι οι καλύτερες που έχετε περάσει στη ζωή σας αλλά καλό είναι να θέσετε σαν στόχο να ζήσετε την κάθε στιγμή στο έπακρο και όχι να περιμένετε πότε θα έρθει η τέλεια στιγμή. Χαλαρώστε. Είναι διακοπές άλλωστε.

ksenia194-820x547

Μπορεί να είναι ταξίδι ανακαλύψεων

Ψυχραιμία. Μπορεί να δείτε πτυχές του συντρόφου σας που δεν έχετε ξαναδεί. Σκεφτείτε ότι θα είστε 24 ώρες το 24ωρο μαζί του και πιθανόν σε πιεστικές καταστάσεις όπως πολύωρες καθυστερήσεις σε μεταφορικά μέσα ή ατυχίες.

Αυτή η εμπειρία θα σας φέρει σίγουρα πιο κοντά αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δείτε και χαρακτηριστικά του αγαπημένου/νη σας που να μην σας αρέσουν.

Μην απαθανατίζετε τα πάνταΕίναι οι πρώτες σας διακοπές και θέλετε να θυμάστε την κάθε στιγμή παρέα με το ταίρι σας σε ειδυλλιακά μέρη και να ενημερώνετε τα προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο είναι μια καλή ευκαίρια να αποκοπείτε από την καθημερινότητα, να δώσετε την απόλυτη προσοχή στο σύντροφό σας και να απολαύσετε το κοκτέιλ σας μπροστά στο καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα.

Share.

About Author