5 πραγματα που να μην κανεις ποτέ μετα το φαγητο

0

Κάποιες συνήθειες που σε χαλαρωνουν μετά το φαγητό καλό θα ήταν να τις κόψεις γιατί δεν είναι καθόλου καλές για την υγεία σου! Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές:

1. Να κοιμάσαι.

Όταν κοιμάσαι μετά το φαγητό ασκείτε υπερβολική πίεση στο διάφραγμα από το περιεχόμενο του στομάχου σου και αυτό μπορεί να σε κάνει να ροχαλίζεις κατά την διάρκεια του ύπνου η’ και να μην σε πάρει καθόλου ο ύπνος. Επιπλέον το να τρως και να κοιμάσαι σε μικρότερο χρονικό διάστημα από την διέλευση 2 ωρών είναι ένας σίγουρος δρόμος που σε οδηγεί στην παχυσαρκία.

Αποτέλεσμα εικόνας για υπνος

2. Να μην καπνίζεις.

Βέβαια το τσιγάρο από μόνο του είναι πολύ επιβλαβές για τον οργανισμό αλλά το να καπνίζεις μετά το φαγητό είναι τόσο βλαβερό όσο να κάνεις 12 τσιγάρα επιπλέον σε μια μέρα. Δηλαδή τα βλαβερά συστατικά του τσιγάρου διαχέονται στο αίμα και προκαλούν 10 φορές μεγαλύτερη ζημιά στην καρδιά από ότι μια συνηθισμένη φορά!

3. Μην κάνεις ζεστό ντουζ.

Με το να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο μετά το φαγητό όχι μόνο δεν σε χαλαρώνει αλλά σε κάνει να μην μπορείς να χωνέψεις γρήγορα αλλά και να αίσθημα φουσκώματος. Γενικά επειδή με το ζεστό νερό αυξάνεις την κυκλοφορία του αίματος αλλά και την θερμοκρασία του σώματος που ο οργανισμός είναι πολύ δύσκολο μετά να επαναφέρει σε κανονικά επίπεδα!

Σχετική εικόνα

4. Μην πίνεις τσάι.

Το να πίνεις τσάι γενικά έχει πάρα πολλά οφέλη από τα πλούσια αντιοξειδωτικά που περιέχει που μπορούν να αποτοξινώσουν τον οργανισμό μέχρι και την μείωση καρδιακών νοσημάτων αλλά και διαβήτη. Όταν όμως πίνεις το τσάι σου μετά το φαγητό εμποδίζεις τον οργανισμό σου στο να απορροφήσει τον σίδηρο που εμπεριέχεται στο φαγητό και κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου ωφέλιμο για εσάς!

Αποτέλεσμα εικόνας για τσαι

5. Μην τρως φρούτα.

Όταν τρως φρούτα μετά το φαγητό μειώνετε κατά πολύ η θρεπτική τους αξία γιατί όταν τα τρως μετά το φαγητό αυτά παραμένουν στο στομάχι μέχρι να γίνει πέψη του φαγητού οπότε μέχρι τότε έχουν χάσει όλα αυτά τα θετικά οφέλη για τον οργανισμό. Καλό είναι να τρως φρούτα με άδειο στομάχι!

Χριστακοπούλου-Μαρία

Share.

About Author