5+1 τρικ για εκπληκτικά μαλλιά αυτό το καλοκαίρι

16
Τα τρικ των ειδικών για τα προβλήματα των μαλλιών σου τώρα το καλοκαίρι και πώς να εμποδίσεις τα ξανθά μαλλιά να σπάσουν
Αν τώρα το καλοκαίρι τα μαλλιά μας χρειάζονταν ένα μόνο πράγμα, αυτό θα ήταν η ενυδάτωση. Ανάμεσα στις υψηλές θερμοκρασίες και το αλμυρό νερό, μετά από μία μέρα στον ήλιο, τα μαλλιά ουσιαστικά πεθαίνουν από τη δίψα. Τα ενυδατωμένα μαλλιά είναι υγιή μαλλιά και αν τα προστατεύεις τώρα που είναι πιο ευάλωτα από ποτέ, θα τα διατηρήσεις υγιή για πολύ καιρό.

Χρειαζόμασταν μερικές συμβουλές για το πώς να κρατήσουμε τα μαλλιά μας στα καλύτερά τους αυτό το καλοκαίρι και μάθαμε τις καλύτερες συμβουλές από τον celebrity stylist Andy LeCompte.

Ποια είναι τα tips του για να δείχνουν τα μαλλιά σου εκπληκτικά όλο το καλοκαίρι;

1. Άπλωσε conditioner στα μαλλιά σου πριν από τη γυμναστική

Στη διάρκεια της άσκησης ιδρώνεις, που σημαίνει πως τα μαλλιά σου υγραίνονται και αυτό μπορεί να τα ξηράνει.

Προτού πας στο γυμναστήριο (ειδικότερα το καλοκαίρι, αλλά αυτό ισχύει και για όλο το χρόνο) βρέξε τα μαλλιά σου και άπλωσε λίγο conditioner από τη μέση της τρίχας και κάτω. Ξέβγαλε το conditioner μετά την προπόνηση και θα έχεις λαμπερά, ενυδατωμένα μαλλιά.

2. Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Όπως ακριβώς ο ήλιος μπορεί να κάψει και να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα σου, μπορεί με τον ίδιο τρόπο να κάνει κακό και στα μαλλιά σου.

Για να αποτρέψεις την ξηρότητα, άπλωσε λίγο λάδι στα μαλλιά σου πριν βγεις έξω και αν γίνεται χρησιμοποίησε από πάνω ένα προστατευτικό από την ηλιακή UV ακτινοβολία. Προφυλάσσοντας τα μαλλιά σου από τις ηλιακές βλάβες τα προστατεύεις και από τα σπασίματα.

3. Χάρισε στα μαλλιά σου ένα διάλειμμα

Τώρα το καλοκαίρι, το styling με θερμότητα είναι καταδίκη για τα μαλλιά σου (συν το ότι τη στιγμή που θα έχεις τελειώσει το χτένισμα, ουσιαστικά θα χρειάζεσαι πάλι ντους).

Σκέψου πως τα μαλλιά σου θα εκτιμήσουν πολύ ένα καλοκαιρινό διάλειμμα. Τα σπαστά μαλλιά και οι φυσικές μπούκλες είναι τέλεια για το ζεστό καιρό, οπότε άφηνε τα μαλλιά σου φυσικά μερικές φορές την εβδομάδα.

4. Άπλωσε τη σωστή ποσότητα λαδιού

Όταν βάζουμε λάδι στα μαλλιά μας, τείνουμε να το παρακάνουμε με την ποσότητα του προϊόντος με αποτέλεσμα ένα λιπαρό χάλι. Το καλύτερο τρικ του Andy;

Πάτησε τρεις φορές το dispenser του λαδιού στην παλάμη σου, τρίψε τα χέρια σου μεταξύ τους και μετά τρίψε το λάδι στα χέρια σου για ενυδάτωση. Ό,τι έχει μείνει στις παλάμες σου θα είναι η τέλεια ποσότητα για τα μαλλιά σου, και θα έχεις ενυδατώσει και τα χέρια σου.

5. Μη φοβάσαι να βάλεις λάδι στα λιπαρά μαλλιά

Όπως η χρήση ενός λαδιού προσώπου βοηθά τη ρύθμιση της παραγωγής λαδιού στο δέρμα σου, το λάδι για τα μαλλιά μπορεί να κάνει το ίδιο για το δέρμα του κρανίου σου.

Στην πραγματικότητα βοηθά να ρυθμιστεί το πόσο λιπαρό θα είναι το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής, αφού τα μαλλιά σου δεν θα έχουν την ανάγκη να αντισταθμίσουν με αυτό το φυσικό τρόπο την ξηρότητα.

6. Οι ξανθές έχουν την τάση να περιποιούνται υπερβολικά τα μαλλιά τους, κάτι που οδηγεί σε σπάσιμο

Τα ξανθά κορίτσια έχουν συνήθως πιο ξηρά μαλλιά επειδή τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για το ντεκαπάζ απορροφούν την υγρασία τους, απόφυγε όμως να βάζεις υπερβολικά προϊόντα περιποίησης στα μαλλιά σου.

Ενώ οι μάσκες πρωτεΐνης κάνουν καλό μια στο τόσο, η συχνή χρήση μιας βαριάς μάσκας στην πραγματικότητα θα κάνει τα μαλλιά σου σκληρά και εύθραυστα, με αποτέλεσμα να σπάνε τελικά περισσότερο.

Αντίθετα, χρησιμοποίησε ένα leave-in conditioner για περισσότερη ενυδάτωση και χρησιμοποίησε την πρωτεΐνη περίπου μια φορά κάθε τρεις εβδομάδες.

Share.

About Author