6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του καφέ

0

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξυπνήσουν χωρίς ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ το πρωί. Όλοι έχουμε ακούσει για τα μειονεκτήματα του καφέ αρκετές φορές, αλλά η επιστήμη υποστηρίζει το αντίθετο.

Ο καφές μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας. Είτε λοιπόν είστε λάτρης του καφέ είτε όχι, θα αγαπήσετε τους παρακάτω επιστημονικά αποδεδειγμένους λόγους για να τον πίνετε τακτικά.

Προστασία του DNA

Μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Kaiserslautern, στη Γερμανία έδειξε ότι πίνοντας ένα καφέ συμβάλλετε στην ακεραιότητα του DNA. Οι κόκκοι καφέ ψεκάζονται με φυτοφάρμακα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν το DNA σας, γι’ αυτό η ποιότητα του καφέ έχει σημασία.

Αποτέλεσμα εικόνας για επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του καφέ

Προστασία των ματιών

Προστατεύει τα μάτια σας από το σχηματισμό του καταρράκτη, που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland School of Medicine στις ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι η καφεΐνη μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες που προκύπτει από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, η οποία είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καταρράκτη.

Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές στο Τμήμα Διατροφής, του Harvard School of Public Health έδειξε ότι η αύξηση της κατανάλωσης καφέ, για μια περίοδο τεσσάρων ετών σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Απλά βεβαιωθείτε ότι ο καφέ σας δεν είναι ζεστός.

Ζείτε περισσότερο

Έλληνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα, προσπάθησαν να καταλάβουν γιατί οι άνθρωποι στο ελληνικό νησί της Ικαρίας ζουν πολύ περισσότερο. Ένας ελληνικός καφές; Ή απλά ένα μυστηριώδες νησί; Μια μελέτη έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση καφέ σχετίζεται με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου σε ηλικιωμένα άτομα.

Αποτέλεσμα εικόνας για παππούδες καφες

Ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου σας

Η τακτική και η μέτρια κατανάλωση καφέ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας, της νόσου του Parkinson, της νόσου του Alzheimer, και της κατάθλιψης. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την ψυχική εστίαση και να βελτιώσει την εγρήγορση.

Αποτέλεσμα εικόνας για η δύναμη του εγκεφάλου καφες

 Content by AD prestige

Share.

About Author