6 λάθη που κάνεις με την ισιοτική σου!

0

Εθισμένοι στο σίδερο σας; Δεν είστε οι μόνοι. Αν ισιώσετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, φροντίστε να αποφύγετε αυτά τα λάθη :

Λάθος # 1: Στην προ-επεξεργασία των μαλλιών σας.
Η διατήρηση υγιών και οχι αφυδατωμένων μαλλιών ξεκινά πολύ πριν ενεργοποιήσετε σίδερο σας. Πάντα να προ-επεξεργάζεστετα βρεγμένα μαλλιά με ένα προστατευτικό θερμικού ψεκασμού ως ασπίδα από τη ζέστη. Για να μπορεί να τα προστατέψει απο κάποια  σημαντική ζημιά αργότερα.

Λάθος # 2: Μπορείτε να επιλέξετε την υψηλότερη δυνατή ρύθμιση θερμότητας.
Ακριβώς επειδή ανεβαίνει στους 450 βαθμούς δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση. Για υγιή μαλλιά, μείνετε στην περιοχή των 170 περίπου βαθμών όποτε είναι δυνατόν.

Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας που δεν είναι τόσο αρκετή μπορεί να ισιώνουμε τα τμήματα των μαλλιών ξανά και ξανά  και έτσι να χάνουμε πολύ χρόνο.

Λάθος # 3: Μπορείτε με σίδερο σε νωπά μαλλιά.
Αν δείτε ατμό ή να ακούσετε ένα τσιτσίρισμα; Σταματήστε αμέσως. Τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά πριν ξεκινήσετε γιατί θα καταστραφούν η΄ δεν θα ισιώσουν καλα.

Λάθος # 4: Χωρίστε τα μαλλιά σας σε μικρά κομμάτια.
Αν τα χωρίσετε σε  υπερβολικά χοντρά κομμάτια, το σίδερο δεν θα διεισδύσει σε όλες τις τρίχες. Ξεκινήστε με τέσσερα ή περισσότερα τμήματα και να επικεντρωθεί μόνο σε ένα κάθε φορά.

Λάθος # 5: Ποτέ δεν το καθαρίσετε.
Μετά από επαναλαμβανόμενη χρήση, μπορείτε να φανταστείτε μόνο πόσα συσσωρευμένα  προϊόντα έχει συλλέξει. Όταν είναι κοντά στο να κρυώσει εντελώς, τρίψτε απαλά κατά μήκος των πλακών με ζεστό νερό ή οινόπνευμα. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να μπει σε μικρούς χώρους.

Λάθος # 6: Μην το χρησιμοποιήτε κάπου αλλού εκτός από τα μαλλιά.
Το σίδερο σας είναι ακριβώς αυτό ακριβώς – ένα σίδερο. Μην το χρησιμοποιήτε σε χειροποίητες κατασκευές.

Share.

About Author