6 σημάδια που προδίδουν ότι κάποιος σε θέλει

0

Το να πεις ότι κάποιος / α σε θέλει από τις πρώτες στιγμές μιας συναντησής σας είναι αρκετά δύσκολο καθώς τα λόγια και οι πράξεις  του / της μπορούν εύκολα να παρερμηνευθούν.

Υπάρχουν όμως ορισμένα αλάνθαστα σημάδια που προκύπτουν από τη γλώσσα του σώματος που γίνονται ασυναίσθητα και είναι δύσκολο να κρυφτούν.

Την επόμενη φορά που πιστεύεις ότι κάποιος / κάποια ενδιαφέρεται για σένα, ξέρεις τι θα κοιτάξεις για να βεβαιωθείς.

 

 1. Η αναπνοή του / της γίνεται λίγο πιο χαλαρή και βαθειά

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μη λεκτικές αντιδράσεις το σώματος περιλαμβάνουν κινήσεις όπως το λεγόμενο “άνοιγμα” και “κλείσιμο”. Όταν νιώθουμε άβολα απέναντι σε κάποιον ή σε μια κατάσταση το σώμα μας αμύνεται. Σταυρώνουμε τα χέρια μας, απομακρύνουμε τα πόδια μας, συνοφρυόνουμε τα φρύδια μας και η ανάσα μας γίνεται πιο γρήγορη και “στεγνή”, σημάδια πως αισθανόμαστε άβολα. Αντίθετα, το “άνοιγμα” σε κάποιον περιλαμβάνει στάση σώματος προς την κατεύθυνσή του, χαλαρές κινήσεις καθώς και χαλαρή και λίγο πιο βαθειά αναπνοή, σημάδια πως αισθάνεται ασφάλεια απέναντι στον άλλον και θέλει να είναι μαζί του.
 2. Στην πρώτη συνάντηση επικεντρώνεται στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του σώματος

  Η οπτική επαφή είναι πράγματι ένα από τα βασικά στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται για σένα. Το πρώτο βλέμμα κάποιου όταν επικεντρώνεται στο πρόσωπο, στο στέρνο και στην περιοχή της μέσης είναι δείγμα ερωτικής έλξης δείχνει μια πρόσφατη έρευνα, ενώ είναι δείγμα απλής φιλικής επαφής όταν επικεντρώνεται στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματος. Το πού θα εστιάσει την προσοχή του κάποιον είναι μια εντελώς ανεπαίσθητη αντίδραση, η οποία υποδηλώνει πολλά.
 3. Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται

  Σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Maryann Karinch, οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται όταν προσπαθούμε να αντλήσουμε πληροφορίες από το περιβάλλον μας για απειλές ή και επειδή μας ενδιαφέρει κάποιος πάρα πολύ και στρέφουμε την προσοχή μας σ’ αυτόν ολοκληρωτικά.
 4. Αντιγράφει τις κινήσεις σου

  Κινήσεις τις οποίες κάνεις εσύ όπως ο τρόπος που κουνάς τα χέρια σου όταν μιλάς ή στρέφεις το κεφάλι ή ο τρόπος που κάθεσαι επηρεάζουν αυτόν που σε ενδιαφέρει και αυτό φαίνεται στις κινήσεις που κάνει μετά από εσένα. Άμα παρατηρήσεις ότι ανεπαίσθητες κινήσεις που έκανες τις ακολουθεί, τότε ξέρεις ότι ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις.
 5. Συγχρονίζει το βάδισμα του / της με το δικό σου

  Σε περίπτωση που περπατήσετε μαζί στην πρώτη σας συνάντηση και παρατηρήσετε τα βήματά σας να συγχρονίζονται σημαίνει ότι και η άλλη μεριά ενδιαφέρεται. Το συγχρονισμένο βάδισμα γίνεται ασυναίσθητα από κάποιον ώστε να έχει την προσοχή του στραμμένη στη συζήτησή σας.
 6. Αγχώνεται όταν βρίσκεται κοντά σου

  Παρατήρησε σημάδια άγχους και νευρικότητας όταν κάποιος φαίνεται να ενδιαφέρεται για σένα. Αυτή η ανησυχία, λένε οι ειδικοί, προκύπτει από το γεγονός ότι εσωτερικά τον / την ενδιαφέρει να κερδίσει την προσοχή σου και την αποδοχή σου. Η αυτοπεποίθηση που δείχνει κάποιος είναι σίγουρα ελκυστική αλλά στο μάσημα των λέξεων και τις απρόσεχτες κινήσεις μπορεί να κρύβεται κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα.
Share.

About Author