6 τρόποι για να σε συμπαθήσουν οι συνάδελφοι σου

0
2. Δείξε ενδιαφέρον για τις ζωές των συναδέλφων σου
Και μην πας να το κουτσομπολεύσεις στους υπόλοιπους στο γραφείο (εννοείται). Αντί να κάνεις κουβεντούλα για να περάσει η ώρα, άδραξε την ευκαιρία να κάνεις τη συζήτηση να αξίζει, κάνε την ειλικρινή. Μην λες απλώς “Καλημέρα”. Αντ’ αυτού πες “Καλημέρα Γιάννα, πώς τα πέρασες χθες;” Οι συμπαθείς άνθρωποι έχουν την συνήθεια να ρωτάνε και να ενδιαφέρονται για τους άλλους. Να ρωτάς επιτρεπόμενες ερωτήσεις και προσπάθησε να θυμάσαι πράγματα που σου έχουν πει. Θα τους εκπλήξει ευχάριστα το γεγονός ότι τα θυμάσαι αργότερα.
3. Καθησύχαζε τους άλλους
Δεν μπορούν όλοι να έχουν αυτοπεποίθηση όλη την ώρα. Αν νιώθεις ότι κάποιος δεν είναι καλά ή δεν μπορεί να κάνει κάτι, μπορείς να τους βοηθήσεις να νιώσουν ικανοί, έξυπνοι και αποδεκτοί. Το να είναι κανείς συμπαθής απαιτεί να έχει καλούς τρόπους και την ικανότητα να καθησυχάζει τους άλλους. Αν και μερικοί άνθρωποι είναι γεννημένοι για αυτό το σκοπό, μπορεί κάποιος να μάθει να το κάνει. Μόλις καταφέρεις να το κάνεις αυτό, θα εκπλαγείς με το πόσο όμορφα μπορείς να κάνεις τους άλλους να νιώσουν.
work
4. Άσε κάποιον άλλο να πει την ιστορία τους.
Η συζητήσεις ουσιαστικά είναι η ανταλλαγή ιστοριών. Ο καθέ ένας περιμένει μέχρι ο άλλος να τελειώσει ώστε να ξεκινήσει την εξιστόρηση της δικής του ιστορίας. Οι άνθρωποι που επιτρέπουν στους άλλους να πουν την ιστορία τους πριν από αυτούς γενικώς θεωρούνται οι καλύτεροι συνομιλητές. Η επιβεβαίωση έρχεται όταν ακούς. Η δυσκολία που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν είναι ότι διακόπτουν τον συνομιλητή τους προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους πάνω στο θέμα που συζητείται εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Η συζήτηση δεν αφορά μόνο εσένα οπότε καλό θα ήταν να συγκρατείς τον εγωισμό σου. Είσαι εκεί, απλώς για να ακούσεις την ιστορία όλων.
5. Μην μονοπωλείς το ενδιαφέρον
Αν είχες βοήθεια για να καταφέρεις να φτάσεις εκεί που έφτασες, μην ξεχνάς να αναφέρεις δημοσίως την συνεισφορά όσων σε βοήθησαν στο επίτευγμα σου. Είναι εντάξει το να “κάνεις το κομμάτι” σου και μερικές φορές πρέπει εσύ ο ίδιος να αριθμήσεις τα κατορθώματα σου, όμως πρόσεχε να μην μονοπωλήσεις το ενδιαφέρον. Δώσε εύσημα εκεί που πρέπει.
6. Να θυμάσαι ονόματα
Κάποια πράγματα είναι πολύ απλά και δεν χρειάζεται να τα περιπλέξουμε. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να χτίσεις συμπάθειες από το να θυμάσαι τα ονόματα των συναδέλφων σου και να τα χρησιμοποιείς σε συζητήσεις. Αυτή η μικρή αλλά παντοδύναμη κίνηση κάνει του ανθρώπους να νιώθουν σεβαστοί και αποδεκτοί. Συνεπώς: στους ανθρώπους αρέσει να ακούν το όνομα τους. Χρησιμοποίησε το.
Παρ’ όλη την καλή θέληση των παραπάνω κινήσεων, έχε υπόψη σου ότι θα υπάρξουν άτομα που δεν θα σε συμπαθήσουν. Δεν θα φταις σε κάτι, απλά έτσι είναι τα πράγματα. Δεν θα κερδίζεις πάντα τους συναδέλφους σου άλλα όταν ο παράγοντας “συμπάθεια” αυξηθεί υπέρ σου από τους ανθρώπους που έχουν σημασία, τότε θα αυξηθεί και η επιτυχία σου. Χαμογέλα, χαιρέτα ονομαστικά τους συναδέλφους σου. Μικρές αυθεντικές κινήσεις θα έχουν μακροπρόθεσμα κέρδη.
Share.

About Author