Πως να μάθω εύκολα ξένες γλώσσες

0

Η διαδικασία της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας δεν είναι εύκολη υπόθεση και κατά τη διάρκεια της πρέπει να υπερπηδήσεις εμπόδια. Να θυμάσαι όμως ότι όλα ξεκινούν απ την σωστή μέθοδο, την επιμέλεια και την αποφασιστικότητα σου.

Το κλειδί είναι να επιλέξεις έναν καλό δάσκαλο, σ ένα αναγνωρισμένο κέντρο γλωσσών και να ακολουθήσεις απλά βήματα …

#1. Πάντα να να έχετε στο μυαλό σας τον σκοπό που το κάνετε. Όταν βάζεις στο μυαλό σου έναν στόχο κάνεις και τα πάντα για να τον πετύχεις! Αυτό είναι και το νόημα του να κατακτάς πράγματα και με την θέληση σου να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου.

#2. Προσπάθησε να κατανοήσεις. Ακολούθησε το πλάνο της δασκάλας σου και βρές τους τρόπους εκμάθησης και τον ρυθμό σου.

#3. Να έχεις συνομιλητή. Προσπάθησε κάποιες ώρες μέσα στην μέρα να έχεις κάποιον δίπλα σου που να γνωρίζει καλά την γλώσσα και να συζητάτε. Έτσι θα μπορέσεις και εσύ να εξοικειωθείς γρηγορότερα με την γλώσσα.

#4. Ετοίμασε κάποια μίνι κατορθώματα. Δηλαδή προσπάθησε καθημερινά να σπας κάποιο προσωπικό σου ρεκόρ (εκεί δηλαδή όπου έκανες κάποια λάθη στην ορθογραφία σιγά σιγά να τα σβήνεις από τον χάρτη. Όλα αυτά βέβαια κατορθώνονται με πολύ εξάσκηση αλλά και διάβασμα!

#5. Λύσε την γλώσσα. σου. Προσπάθησε σε ότι κάνεις να συμπεριλάβεις το διάβασμα. Στο φαγητό, πριν πας για ύπνο αλλά και τις ώρες που ξεκουράζεσαι μπροστά στην τηλεόραση κάνε μικρά break με διάβασμα.

#6. Ξαναθυμήσου ότι έχεις μάθει. Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Κάνε πάντα ανακεφαλαίωση στα  προηγούμενα που έμαθες έτσι ώστε να μην ξεχαστούν.

#7. Η ποικιλία είναι το μπαχαρικό της ζωής. Προσπάθησε να διαβάζεις και από άλλες πηγές όπως τα λογοτεχνικά βιβλία και οι ξένες ταινίες.

  Content by AD prestige

Share.

About Author